Hoe werkt Philips Hue? Alles wat je moet weten

Ben je op zoek naar slimme verlichting die je gemakkelijk kunt bedienen met je smartphone? Dan is Philips Hue iets voor jou. Philips Hue is een innovatief draadloos verlichtingssysteem dat bestaat uit slimme lampen die je kunt bedienen met een app op je smartphone. In dit artikel leggen we je uit hoe Philips Hue werkt en wat je ermee kunt doen.

Philips Hue maakt gebruik van de smarthomestandaard Zigbee om de communicatie tussen de lampen en de bridge te regelen. De bridge is het hart van het Philips Hue-systeem en zorgt ervoor dat je de lampen kunt bedienen met je smartphone.

Het enige wat je hoeft te doen is de bridge aansluiten op je wifi-netwerk en de lampen in te draaien. Vervolgens kun je de lampen bedienen met de Philips Hue app.

Met de Philips Hue app kun je niet alleen de lampen in- en uitschakelen, maar ook de kleur aanpassen, routines instellen en de lampen naar wens dimmen.

Daarnaast kun je de lampen ook bedienen met spraakopdrachten via Amazon Alexa, Google Assistant of Apple HomeKit. Met Philips Hue kun je dus gemakkelijk de sfeer in huis veranderen en zorgen voor de perfecte verlichting op elk moment van de dag.

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is een draadloos verlichtingssysteem dat je kunt bedienen met je smartphone. Het biedt een breed scala aan slimme verlichtingsoplossingen die je in staat stellen om de verlichting in huis te personaliseren en aan te passen aan je stemming, activiteit of tijd van de dag.

Philips Hue-lampen

Philips Hue-lampen zijn slimme LED-lampen die je kunt bedienen met je smartphone. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en kleuren, en kunnen worden gedimd en ingesteld om automatisch in- en uit te schakelen. De lampen werken via wifi en hebben geen extra bedrading nodig.

Philips Hue Bridge

De Philips Hue Bridge is de hub van het Philips Hue-systeem. Het verbindt de lampen met het internet en stelt je in staat om ze te bedienen met je smartphone. De Bridge heeft een bereik van ongeveer 30 meter en ondersteunt tot 50 lampen. Het biedt ook de mogelijkheid om automatiseringen in te stellen en om de verlichting te koppelen aan andere slimme apparaten in huis, zoals de thermostaat of de beveiligingscamera.

Philips Hue-app

De Philips Hue-app is het commandocentrum voor je slimme verlichtingssysteem. Met de app kun je je lampen bedienen, automatiseringen creëren, spraakbediening instellen, je lampen organiseren in kamers en zones en nog veel meer. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is gratis te downloaden.

Hoe werkt Philips Hue?

Philips Hue is een slim verlichtingssysteem dat draadloos kan worden bediend met een smartphone of tablet. Het systeem bestaat uit slimme lampen, een bridge en een app. Hieronder lees je hoe je Philips Hue installeert en gebruikt.

Installatie

De installatie van Philips Hue is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Volg deze stappen:

 • Sluit de bridge aan op je router en stop de stekker in het stopcontact.
 • Draai de slimme lampen in de fittingen en zet ze aan.
 • Download de Philips Hue app op je smartphone of tablet en volg de instructies in de app.

Gebruik van de app

Met de Philips Hue app kun je jouw slimme verlichtingssysteem eenvoudig bedienen. Hiermee kun je:

 • Je verlichting aan- en uitzetten.
 • De kleur van je lampen aanpassen.
 • Je lampen dimmen.
 • Routines instellen, zoals het automatisch dimmen van je lampen als je gaat slapen.
 • Je lampen groeperen in Kamers en Zones.
 • Spraakbediening instellen met Siri, Alexa of Google Assistant.

Slimme verlichting bedienen

Met Philips Hue kun je jouw slimme lampen bedienen met je smartphone, tablet of stem. Hiermee kun je:

 • Je verlichting aan- en uitzetten, dimmen en de kleur aanpassen.
 • Je lampen bedienen als je niet thuis bent, zolang je een internetverbinding hebt.
 • Automatiseringen instellen, zoals het automatisch aan- en uitzetten van je lampen als je op vakantie bent.

Accessoires en schakelaars

Met Philips Hue kun je jouw slimme verlichtingssysteem uitbreiden met accessoires en schakelaars. Hiermee kun je:

 • Je verlichting bedienen zonder je smartphone of tablet.
 • Je lampen bedienen met fysieke knoppen.
 • Je verlichting bedienen met een afstandsbediening.
 • Je verlichting bedienen met een bewegingssensor.

Met Philips Hue kun je jouw huis slim verlichten en de juiste sfeer creëren voor elk moment. Of je nu tafellampen, wandlampen of slimme Hue lampen gebruikt, je kunt jouw verlichting eenvoudig bedienen met de Philips Hue app. Met meer dan 16 miljoen kleuren kun je altijd de juiste sfeer creëren voor jouw woonkamer, slaapkamer, badkamer of andere ruimte in huis.

Plaats een reactie